הסיפור שלנו

חומוס אבו ברקוביץ' נולד לפני 40 שנה בעיר תחתית בחיפה.

שם גדלתי וחומוס היה המאכל האהוב עלי בילדותי ובשל ההיצע המוגבל אז במסעדות אחרות מצאנו את עצמנו בכל אירוע או חגיגה משפחתית מבלים באחת מהמסעדות המזרחיות הרבות שהיו סביבנו .

בהמשך התבגרותי שימשו החומוס והכנאפה של שבת בעכו מפגש שבועי קבוע של חברי הילדות.

ואז יצא לי לשמחתי לגור בעכו במסגרת שרותי הצבאי – ונראה ששם הטעם והגישה נסגרו סופית אצל סעיד הגדול בשוק של עכו.

אחרי הצבא פניתי ללימודי בישול ועבדתי מספר שנים בתחום עד שהחלטתי לקפוץ למים.

לשמחתי, בדיעבד,  הכסף שהיה ברשותי הספיק למסעדונת קטנה וברור היה לי שהיא תגיש חומוס.

 

אחרי חצי שנה של ניסיונות בבית ועזרה רבה מקרוב משפחה בשם שימי אמסלם שהיה בעלים של חומוסיית 'שימי ועלי' המיתולוגית מול מוסך אגד בחיפה יצאתי לדרך.

חנות קטנה ברמת השרון.

די היה ברור לנו מההתחלה שהקהל אוהב אותנו ואת הטעמים שלנו וברוך השם שהמקום הגדיל ופיתח את עצמו. במאי 23 נחגוג 20 שנה במלוא המרץ ועוד היד נטויה.

כיום התרחב מעט התפריט אבל הקו נשאר לגמרי מזרחי אסלי ''שוק עכו'' סטייל.

החומוס מהסוג הגלילי , מבושל כל יום ונטחן כל היום - באהבה רבה.